Novinky

eAdvokacie.cz začala přijímat Bitcoiny

28. 5. 2014
Jedna minuta čtení

Advokátní kancelář Mašek, Kočí, Aujezdský (eAdvokacie.cz) začala přijímat internetovou měnu Bitcoin. V zahraničí je již nějakou dobu možné za právní služby zaplatit Bitcoiny, nyní je tato možnost nabízena i v ČR.

I když tato digitální měna funguje od roku 2009, dá se říci, že je stále ve svých počátcích. „Nemůžeme vědět, zda se naše optimistické představy naplní, ale z naší strany vidíme v digitálních měnách budoucnost,“ uvádí advokát Josef Aujezdský.

„Naše právní služby poskytujeme mimo jiné i většímu množství společností, které se zabývají informačními technologiemi. Vždy se snažíme vycházet našim klientům vstříc. Proto také přijímáme platby v Bitcoinech a věříme, že to klienti uvítají a budou tuto možnost využívat stále ve větší míře,“ dodává Aujezdský.

Poté, kdy včera byl v Praze na Smíchově otevřen první automat v ČR, který mění koruny na Bitcoiny i Bitcoiny na koruny, se jedná o další rozšíření možnosti užití Bitcoinů.

Osoby provádějící významnější transakce v této měně by se měly předem seznámit se souvisejícími právními i daňovými aspekty. I při přijímání Bitcoinů je pak samozřejmě nezbytné učinit veškerá opatření proti praní špinavých peněz, která právní předpisy ukládají.